Veel gestelde vragen!

a) Zijn de achterwanden vlak aan de achterzijde?

Onze achterwanden zijn niet vlak aan de achterzijde maar hol waardoor je een minimale hoeveelheid aan watervolume verliest bij het plaatsten in het aquarium. Ander pluspunt is dat deze achterwanden geen drijvend vermogen hebben en dus gewoon afzinken en niet gekit hoeven te worden.

b) Hoe dik zijn de achterwanden?

Materiaaldikte is +/- 0,5 – 1 cm.

c) Hoe diep zijn deze achterwanden?

De diepte verschilt per type achterwand en de afmetingen. Zo is de Thin het dunst, niet meer dan 1 cm en de Amazone het diepst. De diepte ligt gemiddeld tussen de 1 en 8 cm voor de grootste standaard afmeting 200×60.

d) Waarom is een achterwand met niet standaard afmetingen zo’n stuk duurder als die met standaard afmetingen?

Het prijsverschil zit hem in het productie proces. De standaard afmetingen worden in productie gemaakt uit standaard mallen. Afwijkende afmetingen moeten apart worden gemaakt wat meer tijd en daarmee meer kosten met zich meebrengt.

e) Waar dienen de schuimlaagjes aan de zijkanten van de achterwand voor?

Deze schuimranden vullen de eventuele ruimte op die er nog tussen de achterwand en de zijruiten kan zijn. Aan beide zijde van de achterwand zit ongeveer nog 1,5 – 2 cm schuimlaag.

f) Hoe kan het dat de kleur van de achterwand die ik heb gekregen anders is als op de foto op de site?

De kleuren van deze producten kunnen onderling verschillen omdat deze handmatig via airbrushtechnieken worden ingekleurd. Het kan dus zo zijn dat van twee dezelfde producten toch de kleuren onderling iets verschillen.

g) Wat zijn de daadwerkelijke afmetingen aangeven bij de achterwanden?

De maatvoering zoals aangegeven bij de achterwanden ( bijv. 120×60 ) zijn die van het aquarium/terrarium waar deze achterwanden inpassen. De afmetingen die tussen haakjes achter deze maatvoering staan zijn de daadwerkelijke afmetingen ( bijv. 120×60 (116x54cm) ) van de achterwand in centimeters. Deze daadwerkelijke afmetingen in centimeters zijn bij benadering en hebben een marge van 2 cm +/-. Zo kan een achterwand met de afmetingen 116x54cm variëren tussen 114/115 × 52/53 en 117/118 x 55/56 cm.